Začnimo novo katehetsko leto z Božjo pomočjo  Rezultat iskanja slik za  verouk

S septembrom se pričenja novo pastoralno in veroučno leto; polno pričakovanj, vprašanj in želja za otroke in njihove starše. Priporočimo se Gospodu in se mu izročimo. Tudi za nas odrasle naj se prične novo pastoralno leto. Naj tista debela knjiga z naslovom Sveto pismo ne ostane na polici. Vzemimo jo v roke vsak dan in jo prebirajmo. Ne ustrašimo se njenega obsega in njene vsebine, kajti v njej je zapisano vse, kar potrebujemo za življenje: tolaži nas in opogumlja.
V mesecu septembru bodo znova napolnili šolske klopi

Preberi več

003Sveto ljudstvo je hrepenelo po Odrešeniku. Ali hrepenimo po Njem tudi mi? Smo še lačni odrešenja in boljšega sveta ali zgolj daril, lučk in obilice praznične hrane? Se ob tej podivjani podobi božiča, ki nam jo vsiljuje svet, še premoremo ustaviti ob resnični skrivnosti rojstva Boga in ob tem zahrepeneti po njegovi Ljubezni? Potrebno se bo odreči marsičemu; verjetno bomo tudi mi v očeh sveta vedno bolj čudni in naivni, kot je bil Jožef. A le tako bomo tudi mi lahko sodelovali pri postavljanju odra, na katerem bomo videli zveličanje sveta.
Vsem župljanom naše župnije želimo blagoslovljene Božične praznike in vse dobro v prihajajočem letu 2018.

kralj ki prihajaBožična devetdnevnica je nastala z namenom, da bi vernikom sporočila bogastvo bogoslužja, ki ga niso tako lahko razumeli. Spomnimo se samo ne razumljivih latinskih bogoslužij in molitev pred desetletij, da bi verni na nek način lahko bili udeleženi so na različne načine iskali nove možnosti za razumevanje liturgičnih obredov. Devetdnevnica je opravila koristno nalogo in jo lahko opravlja tudi v prihodnje. Vendar je v našem času postalo sodelovanje ljudstva pri bogoslužnih opravilih bolj dejavno, zaželeno, da v dneh med 16. in 23 decembrom obhajamo slovesne večernice z antifonami.

Preberi več

Iskanje po spletni strani

Arhiv člankov

Powered by mod LCA
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو