zahvalna nedelja stepanja vas rkcZa svoje življenje potrebujemo kruh, hrano, ki krepi naše telo. Sveto pismo pa pravi, da človek ne živi samo od kruha. Človek ni samo telo, je tudi duh, zato potrebuje hrano tudi njegov duh. Hrana za našega duha je lepa, dobra beseda, je prijaznost in dobrota, predvsem pa Kruh, ki nam ga sam Bog daje jesti.
Take in drugačne hrane imamo v izobilju. Zato se dan za dnem Bogu zahvaljujemo. Ob zahvalni nedelji se tudi jaz zahvaljujem Bogu za kruh na naših mizah in za Kruh na naših oltarjih. Zahvaljujem se tudi vam, dragi duhovniki, redovniki, redovnice in drugi pastoralni sodelavci za vaše delo na polju soboške škofije. Dan za dnem skrbite za duhovno hrano, za Kruh, sveto evharistijo. Po vaših rokah, po vaših molitvah, po vsem vašem prizadevanju je Bog med nami. Po vašem poučevanju pri katehezi, po vaših osebnih in skupnih molitvah, po vaših pripravah na podeljevanje zakramentov, po vašem podeljevanju zakramentov, po vašem vodenju različnih skupin, po vašem delu v pisarni, po vašem delu za župnijo, dekanijo in škofijo je Bog med nami, je Božje kraljestvo bolj otipljivo navzoče med nami.

Po naših župnijah v naši škofiji imamo dovolj dobrih ljudi, ki skrbijo za naš vsakdanji kruh. Bogu smo zanje neizmerno hvaležni. Naša naloga pa je predvsem ta, da tem ljudem in vsem, ki so zaupani naši skrbi, delimo Kruh. Kruh Božje besede in Kruh z evharističnega oltarja. Ne delimo ničesar svojega, temveč le to, kar prejemamo, kar nam Bog daje. Smo le posredniki neizmernih Božjih darov. Blagor vsakemu, ki je posrednik, ki ne zaustavi pretoka teh dobrin od Boga k ljudem.
Zahvaljujem se vam, dragi duhovniki, redovniki, redovnice in drugi pastoralni sodelavci, da ste taki posredniki kruha in Kruha v vseh oblikah. Hvalim Boga za vas in ga prosim, da vam naklanja potrebnih milosti za vaše dragoceno poslanstvo, ki ga z veseljem opravljate. Bog blagoslovi vas in vaše delo!
+Peter Štumpf, soboški škof

Iskanje po spletni strani

Arhiv člankov

Powered by mod LCA
خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو