.
zupnijskakaritas_logo1Posnemajte torej Boga, saj ste njegovi ljubljeni otroci, in živite v ljubezni, kakor je tudi Kristus vzljubil nas in je daroval sam sebe za nas kot blago dišečo daritev in žrtev Bogu.

 
 
 
 
Župnijska Karitas Beltinci deluje aktivno od leta 1991. Zadnja leta je delovanje usmerjeno predvsem na pomoč potrebnim v naši župniji, kot so socialne stiske, bolezni, pomoč invalidom in starejšim, pomoč marginalnim skupinam, družinam v stiski, obiskovanje bolnikov in starejših doma ali v domovih za starejše ter v posebnih socialno varstvenih zavodih, organiziranje letovanja otrok iz socialno šibkejših družin, pošiljanju pomoči v misijone, pomoč pri raznih nesrečah. Skrbimo tudi za izobraževanje sodelavcev ter ostalih občanov, ki so za to dejavnost zainteresirani. Organiziramo in smo soorganizatorji raznih akcij in srečanj ter dobrodelnih prireditev.
Z delom Župnijske Karitas Beltinci želimo v župniji ter v krajevnih skupnostih zmanjšati razne socialne in druge stiske. Naša pomoč je  materialna in s svetovanjem ter vzpodbujanjem duhovne dimenzije. 
S celoletnim programom zmanjšujemo stiske župljanov naše župnije in občanov občine Beltinci ter s svojo pomočjo in svetovanjem pomagamo zmanjšati ali preprečiti marsikatero stisko in problem.
Ožjih sodelavcev Župnijske Karitas je 30. Delo imamo razdeljeno tudi po skupinah: delo s starejšimi, delo z invalidi, delo za misijone, obisk starejših in bolnih, organizacija in izvedba letovanja v Ankaranu, skupine za samopomoč in za druge potrebe kjer je vključenih še dodatnih 80 prostovoljcev. Člani Župnijske Karitas in ostali prostovoljci prihajajo iz vseh vasi, kjer so člani potem tudi odgovorni za pomoč in osveščanje po posamezni vasi.
Posameznik uporablja storitev Karitas po potrebi. V našo dejavnost je vključenih 70 otrok, 196 bolnikov – obiščemo jih doma, 236 starejših in invalidov v domovih za starejše, 20 invalidov po vaseh in 236 družin. V zadnjih dveh letih delimo evropsko pomoč v hrani, obiščemo 583 družin in posameznikov, ki živijo sami.  Tako s pomočjo pomagamo 1497 posameznikom, ki so v različnih stiskah.
Delo Župnijske Karitas je organizirano tako, da s pomočjo in koordinacijo vzpodbujamo samopomoč med našimi člani, prostovoljci in uporabniki.

Vsem, ki pomagajo v Župnijski Karitas Beltinci kot prostovoljci, vsem našim dobrotnikom in tistim, ki pomoč prejemajo, iskreni Bog hentai porn plačaj za skupno pot, ki jo hodimo v službi Ljubezni in sočloveku.
 
Vodja Župnijske Karitas Beltinci
Emilija Kavaš
 
Predsednik Župnijske Karitas Beltinci
Alojz Benkovič
Ministranti BeltinciKdo smo?
Ministrant ali mašni strežnik je oseba, ki duhovniku-mašniku pomaga pri izvedbi maše. Beseda ministrant izvira iz latinskega glagola ministrare = SLUŽITI. Ministrant je po navadi laik, pogosto še otrok, ki mašniku pomaga zlasti pri opravilih.
 
Kaj delamo in kaj so naše naloge?
Pomagamo pri naslednjih opravilih:
* priprava oltarja
* priprava darov (hostij in vina)
* priprava mašne knjige
* prenašanje liturgičnih rekvizitov (križ, sveča, kadilnica, ipd)
* pomoč duhovniku pri umivanju rok
* zvonenje z ročnimi zvončki pri pomembnejših delih maše
* Naša prvenstvena naloga je pomoč pri obredu (sveti maši). K temu sodi tudi priprava na sveto mašo. Pred sveto mašo prižgemo sveče, nesemo darove v bližino oltarja, poskrbimo za ozvočenje v cerkvi ter nesemo lekcionar-knjigo z berili in evangeliji ter knjigo s prošnjami.
* Z zvoncem pozvonimo za začetek svete maše ter pri povzdigovanju. Med samo sveto mašo prinesemo darove na oltar, pobiramo denar ter odnesemo darove iz oltarja. Po sveti maši odnesemo svete posode, svete knjige ter ugasnemo sveče.
* Kakor ste že opazili, imamo ministranti svoja oblačila-albe. To so bela oblačila. Seveda se po župnijah tudi razlikujejo, kar daje še poseben čar. Poleg teh nalog pa se ministranti udeležujemo tudi ministrantskega kviza, ki je vsako leto. Udeležujemo se tudi športnih iger za ministrante.
 
Srečanja:
* Srečevali se bomo vsako prvo soboto in vsako tretjo soboto v mesecu
* Srečevali se bomo tudi pred velikimi prazniki in slovesnostmi (Božič, Velika noč, Birma, …)
* Po srečanju bomo udarili kakšen nogomet, šli na kepico sladoleda ali pice
 
Dogodki, ki se jih odeležujemo:
* Srečanja po dekanijah ali celotne škofije
* Tekmovanje na kvizih, športnih dogodkih
* Srečanja na duhovnih vajah (počitnice)
* Sprejem novih ministrantov in podelitev služb

Več o ministranti si lahko preberete tukaj.

Iskanje po spletni strani

Nedavno gledano

Arhiv člankov

Powered by mod LCA

Login Form

خرید vpn خرید کریو خرید کریو دانلود فیلم خارجی دانلود فیلم خرید vpn دانلود فیلم خرید vpn خرید vpn خرید کریو